KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Przedszkole Miejskie Nr 98 powstało w 1963 roku, położone jest u zbiegu ulicy Zielonej i Legionów, z dala od ruchu ulicznego, za to w otoczeniu dużego i pełnego zieleni ogrodu, w którym przedszkolaki mogą poznawać przyrodę i wesoło spędzać czas.

Placówka pracuje w oparciu o ustawę o systemie oświaty oraz przepisach wydanych na jej podstawie, realizuje zadania z obszarów podstawy programowej wychowania przedszkolnego, koncentrując się na:

·   przygotowaniu dzieci 6 letnich do nauki w szkole,

·   wspomaganiu indywidualnym rozwoju każdego dziecka, udzielaniu pomocy psychologiczno-pedagogicznej,

·   umożliwianiu dzieciom podtrzymywania poczucia tożsamości regionalnej, narodowej, językowej i religijnej.

Nadrzędnym celem naszej pracy jest dbałość o wszechstronny rozwój osobowości dziecka, jego zainteresowań oraz zaspokajanie jego potrzeb.

Kadra pedagogiczna składa się z 10 wysoko - wykwalifikowanych pedagogów, z których większość to nauczyciele mianowani i dyplomowani z dużym doświadczeniem.

Jesteśmy placówką pracującą w oparciu o programy dostosowane do możliwości rozwojowych dzieci, dzięki czemu nasi wychowankowie z sukcesem i bez stresu rozpoczynają naukę w szkole.

Posiadamy bogatą bazę materialną, ciekawe pomoce edukacyjne, stwarzające dzieciom możliwość wszechstronnego i harmonijnego rozwoju.

Przedszkole posiada bogatą ofertę bezpłatnych zajęć dodatkowych finansowanych z funduszy Urzędu Miasta, a także Rady Rodziców:

  • język angielski - trzy razy w tygodniu
  • gimnastyka korekcyjna
  • rytmika.
  • bezpłatne zajęcia karate.

Zajęcia w ramach udzielania pomocy psychologiczno - pedagogicznej

  •      logopedia
  •      zajęcia z psychologiem
  •      muzykoterapia
  •      bajkoterapia

Dodatkowe, płatne zajęcia

·   przedszkoliada

Współpracujemy z specjalistami z Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej Nr 5 w Łodzi mieszczącej się przy ul. Kopernika 40.

Do dyspozycji przedszkolaków pozostaje bardzo duży, zacieniony ogród przedszkolny, który gwarantuje dzieciom wspaniałą zabawę i wszechstronny rozwój. Jest doskonałym miejscem do organizowania corocznego Pikniku Rodzinnego, na który serdecznie zapraszamy dzieci z rodzicami.

Nasze przedszkole od lat prowadzi działania na rzecz ochrony środowiska. W roku 2011 uzyskaliśmy Certyfikat I stopnia Lokalne Centrum Aktywności Ekologicznej, a w latach 2012 i 2013 otrzymaliśmy II stopień - Certyfikat Zielonej Flagi.