KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa III

Dzień TATY

Kochany Tato zacznę zwyczajnie, że z Tobą w domu zawsze jest fajnie.

I w deszcz, i w słotę, w smutku, w radości, wspierasz i uczysz życia w miłości.

Dziś za to wszystko chcę Ci dziękować, piękny prezencik Tobie darować.

Dzień Taty - dzieci prezentują wykonane upominki.

 

Dzień MAMY

W kalendarzu Święto Matki

z życzeniami śpieszą dziatki.

Ja Ci mamo dziś w podzięce

za Twe trudy daję serce

i przepraszam za me psoty,

za wybryki i kłopoty.

Piosenka dla mamy

Dzień Mamy zdjęcie grupowe, dzieci prezentują prezenty wykonane dla mam.

 

DZIEŃ PSZCZOŁY

Dzień pszczoły - zabawa w kole.

Dzień pszczoły - zabawa ruchowa "Zbieranie pyłku"  Dzień pszczoły - praca plastyczna sklejanie pszczółki z papierowych elementów.

Dzień pszczoły - sklejanie pszczółki z papierowych elementów.  Dzień pszczoły - praca plastyczna - stemplowanie plastra miodu.

 

FESTIWAL ANIMACJI O!PLA - TERAZ DZIECI MAJĄ GŁOS

Festiwal animacji O!PLA - dzieci oglądają konkursowe animacje.  Festiwal animacji O!PLA - Basia głosuje na wybraną animacje. 

Festiwal animacji O!PLA - Bartek głosuje na wybraną animacje.

 

DZIEŃ KSIĄŻKI

Dzieci siedzą w kole, omawiają zasady korzystania z książek i naklejają ilustracje z napisami na duży karton.

Dzieci przy stoliku wykonują książeczkę własnego pomysłu.  Dzieci przy stoliku wykonują książeczkę własnego pomysłu.

Dzieci przy stoliku wykonują książeczkę własnego pomysłu.  Dzieci przy stoliku wykonują książeczkę własnego pomysłu. 

Zawieszki "Teraz czytam" wykonane przez dzieci.

Zdjęcie grupowe, dzieci prezentują swoje zawieszki i odznaki Przyjaciela Książek.

 

 

DZIEŃ ZIEMI

Dzieci siedzą w kole i ustalają zasady Kodeksu Małego Ekologa. Naklejają ilustracje na plakat. 

Dzieci siedzą przy stoliku i kolorują sylwetę Ziemi.  Dzieci siedzą przy stoliku i kolorują sylwetę Ziemi.

Dzieci siedzą przy stoliku i kolorują sylwetę Ziemi.  Zdjęcie grupowe. Dzieci prezentują wykonane prace plastyczne.

Dzieci siedzą w kole. Miedzy nimi położony jest stworzony przez grupę Kodeks Małego Ekologa.

 

 

DZIEŃ KOLOROWYCH SKARPETEK, ŚWIATOWY DZIEŃ CHORYCH NA ZESPÓŁ DAWNA

Dzień kolorowych skarpetek - dzieci siedzą w kole prezentując swoje kolorowe skarpetki.

Dzieci prezentują pacynki wykonane ze skarpetek.

Wystawa konkursowych pacynek wykonanych ze skarpetek.

 

 

BAWIMY SIĘ W TEATR

  

  

  

  

 

DZIEŃ PANDY 

Dnia 16.03.2021r. dzieci ze wszystkich grup obchodziły Dzień Pandy.

Dzieci miały okazję poznać ważne ciekawostki z życia tego niezwykłego niedźwiadka,

dowiedziały się, jak ważna jest ochrona zagrożonych gatunków. 

  

 

 

NASZE HODOWLE

  

  

  

  

  

 

 

KĄCIK MAŁEGO GRAFIKA

Prace wykonane spontanicznie przez dzieci z grupy III na tablicy interaktywnej  w edytorach Mały Artysta i Mały Projektant w serwisie SuperKid.pl

  Antoś

 

  Bartek

 

  Basia

 

  Marta

 

  Marysia 

 

  Natalka

 

  Oliwka

 

  Patryk

 

  Tymek

 

  Wojtek

 

  Dawid D.

 

 

  Jaś

 

 

Z okazji Międzynarodowego Dnia Matematyki, 12 marca grupa III uczestniczyła w konkursie wiedzy matematycznej- "Raz, dwa, trzy- liczysz Ty!". Podczas konkursu dzieci rozwiązywały zadania, m.in. budowanie wieży z kubeczków wg kodu, porównywanie liczb, liczenie owadów, układanie tangramu oraz wiele innych. Dzieci z zaangażowaniem rozwiązały wszystkie zadania, a w podziękowaniu otrzymały złote medale.

  

  

  

 

Bal karnawałowy 

 

  

  

 

Bajkowy tydzień

 

  

  

 

 

Z okazji Dnia Babci i Dziadka

Wszystkim Babciom i Dziadkom życzymy dużo zdrowia,

pogody ducha oraz pociechy z wnuków

i wielu radosnych chwil spędzonych z najbliższymi.

 

 

Babcia z dziadkiem dziś świętują,

wszystkie dzieci więc pracują.

Zetrą kurze w każdym kątku,

przypilnują dziś porządku.

W kuchni błyszczą już talerze,

wnusia babci bluzkę pierze.

Wnusio już podaje kapcie,

bardzo kocha swoja babcię.

Dzisiaj wszystkie smutki precz!

Święto Dziadków - ważna rzecz!

 

Piosenka "Babcia z Dziadkiem to jest to"

 

 

Dzisiaj szyjemy :-)

  

  

  

 

Grupowa wigilia :-)

  

  

  

 

 

CAŁA POLSKA PROGRAMUJE - DZIEŃ SIÓDMY - Gesty, symbole, bloczki programy na różne sposoby utworzone.

  

  

 

 

DZIEŃ UŚMIECHU

  

  

  

  

 

CAŁA POLSKA DZIEŃ SZÓSTY - Zakodowane gry planszowe.

  

  

 

CAŁA POLSKA PROGRAMUJE - DZIEŃ PIĄTY - Kubeczki od A do Z.

w przygotowaniu :-)

 

CAŁA POLSKA PROGRAMUJE - DZIEŃ CZWARTY - Rysuję, maluję, koduję.

  

  

 

CAŁA POLSKA PROGRAMUJE - DZIEŃ TRZECI - Marzę, myślę, konstruuję.

  

  

 

CAŁA POLSKA PROGRAMUJE - DZIEŃ DRUGI - Muzyczny kod.

  

  

 

CAŁA POLSKA PROGRAMUJE - DZIEŃ PIERWSZY -  Zaprogramuj zdrowie.

    

  

  

 

DZIEŃ KROPKI

 Dzień kropki - chłopiec wykonuje pracę plastyczną.