KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

Stawka żywieniowa na rok 2021/2022

3 posiłki (śniadanie, obiad, podwieczorek) - 9,00 zł

2 posiłki (śniadanie, obiad lub obiad, podwieczorek) - 7,20 zł

1 posiłek (obiad) - 4,5 zł

 

UWAGA  RODZICE !

Z UWAGI NA  NOWELIZACJĘ USTAWY O DOCHODACH SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO OD 1 STYCZNIE 2017 ROKU ZNIESIONA ZOSTAŁA OPŁATA ZA POBYT DZIECKA W PRZEDSZKOLU DLA DZIECI 6 LETNICH.

RODZICE W/W DZIECI BĘDĄ UISZCZAĆ JEDYNIE OPŁATY ZA WYŻYWIENIE.

 

OPŁATY OBOWIĄZUJĄCE OD 1 WRZEŚNIA 2013 R. ZA USŁUGI ŚWIADCZONE PRZEZ PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 98 W ŁODZI

 

Opłata za świadczenia wykraczające poza godziny realizacji bezpłatnego nauczania, wychowania i  opieki, za każdą rozpoczętą

godzinę wynosi – 1,00 zł.

za drugie dziecko uczęszczające do tego samego przedszkola –1,00 zł.

Godziny BEZPŁATNE obejmują czas między godziną 8.00-13.00.

Godziny PŁATNE obejmują czas miedzy godziną:

6.00-8.00

13.00-17.00.

 

Z opłat za świadczenia zwolnieni są użytkownicy Łódzkiej Karty Dużej Rodziny oraz dzieci z rodzinnych domów dziecka i dzieci z rodzin zastępczych.

  

Informujemy, że  z dniem 01.01.18 w placówce będzie obowiązywał obrót bezgotówkowy.

Wszystkie wpłaty (należności za przedszkole) należy dokonywać na rachunek bankowy:

39 1560 0013 2007 7036 4000 0008.

Kwoty podaje Pan intendent.

Należności należy uregulować do 15-stego każdego miesiąca.