KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa I

Dzień TATY

Kochany Tato zacznę zwyczajnie, że z Tobą w domu zawsze jest fajnie.

I w deszcz, i w słotę, w smutku, w radości, wspierasz i uczysz życia w miłości.

Dziś za to wszystko chcę Ci dziękować, piękny prezencik Tobie darować.

 

Dzień Taty - dzieci prezentują upominki.

Dzieci prezentują upominki dla taty. 

Dzień Taty - dzieci prezentują upominki.

 

Dzień MAMY

Wszystkim mamom życzymy dużo radości, szczęścia i dobrego humoru. 

 

 

 

DZIEŃ PSZCZOŁY

 

DZIEŃ ZIEMI

Dzieci siedzą w kole i prezentuję Kodeks Małego Ekologa i wykonane prace plastyczne.

Dzieci siedzą w kole i prezentuję Kodeks Małego Ekologa i wykonane prace plastyczne.

 

DZIEŃ KOLOROWYCH SKARPETEK, ŚWIATOWY DZIEŃ CHORYCH NA ZESPÓŁ DAWNA

Dzieci siedzą w kole i prezentują swoje kolorowe skarpetki.  Dzieci siedzą na macie i pokazują wykonane ze skarpetek pacynki.

Dzieci siedzą w kole chwalą się kolorowymi skarpetkami.  Dzieci bawią się skarpetkowymi pacynkami.

Wystawa konkursowych skarpetkowych pacynek.

#MarzenaDziadkowiec #projekt_Emocje

 

MARZANNY

Zdjęcie grupowe - dzieci trzymają w rękach wykonane przez siebie papierowe marzanny.

Zdjęcie grupowe - dzieci trzymają w rękach wykonane przez siebie papierowe marzanny- ujęcie nr 2.

 

PROJEKT EMOCJA MODUŁ III Moc Słów

Dzieci siedzą w kole i omawiają z nauczycielką ilustracje   Dziewczynka wyraża swoje emocje zaznaczając na tablicy pasujący do nich kolor.

Dzieci siedzą przy stoliku i wykonują pracę plastyczną.  Dzieci stojąc w grupie prezentują wykonane prace plastyczne.

 

 

PROJEKT MYDŁO

Projekt mydło - dzieci wieszają wyprane rzeczy na sznurku.  Projekt mydło - wieszanie prania.

Projekt mydło- dzieci siedzą w kole i poznają właściwości mydła.  Fotobudka - wanna.

Dzieci przy stolikach wykonują zapachowe mydełka.

Prezentacja gotowych mydełek.

 

Podczas dzisiejszych zajęć Bystrzaki założyły swój zielony ogródek, w którym wyrośnie rzodkiewka, marchew, rzeżucha, szczypiorek oraz fasola. Od dziś dzieci będą dbać o rośliny i obserwować zachodzące w nich zamiany.

Klasowy ogródek - sianie fasoli i ziół.   Klasowy ogródek - sadzenie cebuli. 

Klasowy ogródek - podlewanie.   Klasowy ogródek - przygotowywanie podłoża pod sianie roślin. 

Klasowy ogródek - sianie fasoli i ziół.

 

 

BAL KARNAWAŁOWY

Bal karnawałowy - zdjęcie grupowe.   Bal karnawałowy - dzieci tańczą w kole.

Bal karnawałowy - dzieci prezentują swoje kostiumy.   Bal karnawałowy - swobodny taniec dzieci.   

Dzieci ozdabiają kartonowe maski.   Bal karnawałowy - dzieci tworzą maski karnawałowe.   

  

"Bajkowy tydzień"

    

  

  

   

Z okazji Dnia Babci i Dziadka

Wszystkim Babciom i Dziadkom życzymy dużo zdrowia,

pogody ducha oraz pociechy z wnuków

i wielu radosnych chwil spędzonych z najbliższymi.

 

Dziś dla babci słońce mamy 

i całuski dla dziadziusia.

Dziś życzenia wnuczek składa 

i piosenki śpiewa wnusia.

Aby babcia i dziadek

w zdrowiu długo żyli.

Aby uśmiech dla nas mieli

w każdej wolnej chwili.

 

Grupowa Wigilia

  

  

  

 

 

DZIEŃ KROPKI