KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa II

Kochany Tato zacznę zwyczajnie, że z Tobą w domu zawsze jest fajnie.

I w deszcz, i w słotę, w smutku, w radości, wspierasz i uczysz życia w miłości.

Dziś za to wszystko chcę Ci dziękować, piękny krawacik Tobie darować.

 

Piosenka "Dla taty"

 

Dzień Mamy 

Mamusiu droga, mamusiu miła.

Pragnę byś zawsze wesoła była!

Takie życzenia mamuś jedyna Składa Ci Twoja mała dziecina.

Jak ptaszek ćwierka, tak serce bije Niech długo, długo mamusia żyje!

Takie życzenia mamuś jedyna Składa Ci Twoja mała dziecina.

Konkursiaki - Tra la la dla mamy

Dzieci stojące z upominkami na dzień mamy

 

FESTIWAL ANIMACJI O!PLA - TERAZ DZIECI MAJĄ GŁOS

Dzieci z grupy 2 oglądają pokaz konkursowych animacji.  Dzieci z grupy 2 oglądają pokaz konkursowych animacji (widok z tyłu).

Tosia zagłosowała na ulubioną animację wrzucając klocek do odpowiedniego koszyka.  Chłopiec zagłosował na wybraną animację wrzucając klocek do odpowiedniego koszyka.

 

DZIEŃ ZIEMI

Dzieci przy stoliku kolorują planetę Ziemia.  Chłopcy siedzą na macie i skręcają kuleczki z bibuły.

Dzieci wyklejają kuleczkami z bibuły kontynenty na plakacie przedstawiającym Ziemię.  Dzieci wyklejają kuleczkami z bibuły kontynenty na plakacie przedstawiającym Ziemię.

Zdjęcie grupowe, dzieci prezentują, wykonane prace plastyczne.

 

Nadeszła wiosna 

Dzieci prezentujące obrazek Pani Wiosny  

Dzieci prezentujące obrazek pani Wiosny

Chłopiec wykleja obrazek

Chłopiec wykleja obrazek bazi w wazonie

Dziewczynka wykleja obrazek bazi w wazonie

 

DZIEŃ KOLOROWYCH SKARPETEK, ŚWIATOWY DZIEŃ CHORYCH NA ZESPÓŁ DAWNA

         

 

 

Dnia 16.03.2021r. dzieci z wszystkich grup obchodziły Dzień Pandy. Dzieci miały okazję poznać ważne ciekawostki z życia tego niezwykłego niedźwiadka, dowiedziały się, jak ważna jest ochrona zagrożonych gatunków. Przedszkolaki przyszły do przedszkola ubrane w czarne oraz białe barwy, a uwieńczeniem wspaniałego dnia były maski, które wniosły wiele radości. 

 

BAL KARNAWAŁOWY

       

BAJKOWY TYDZIEŃ 

Dzień I: "Czerwony Kapturek"

     

Dzień II: "Śnieżka"

        

Dzień III: "Kopciuszek"

           

   

Dzień IV 

"Brzydkie kaczątko"

              

   

Dzień V

Podsumowanie 

      

       

 

 

Z okazji Dnia Babci i Dziadka

Wszystkim Babciom i Dziadkom życzymy dużo zdrowia,

pogody ducha oraz pociechy z wnuków

i wielu radosnych chwil spędzonych z najbliższymi.

Dziś dla Babci słońce mamy

I całuski dla Dziadziusia,

Dziś życzenia wnusie składają I piosenki pięknie śpiewają.

Aby Babcia i Dziadziunio

W zdrowiu długo żyli,

Aby uśmiech dla nas mieli w każdej wolnej chwili.

Babcia ma święto

Piosenka o dziadku

 

Grupowa wigilia :-)